پمپ های کفکش
پمپ های کفکش همانطور که از نام آن پیداست برای انتقال آب از کف به سطح زمین استفاده می شود. معمولا برای محیط های عمیق به عنوان مثال استخرها و چاه های آب کاربرد دارند. پمپ های آب کفکش نیز مانند تمام پمپ های صنعتی در دو ولتاژ تک فاز و سه فاز تولید و به مصرف می رسند. پمپ های کفکش برای انتقال آب تمیر و پاک استفاده می شوند و اگر آب شما گل آلود می باشد بهتر است از لجن کش استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم تا شما را بیشتر با هر آنچه که درباره کفکش ها می دانیم آشنا سازیم.
پمپ آب کفکش چیست؟
پمپ های کفکش یکی دیگر از انواع پمپ های صنعتی می باشد که در برخی موارد از آن برای مصارف خانگی نیز استفاده می شود. این پمپ ها با توجه به میزان عمق و نوع کاربردشان در سایز و جنس های متفاوتی تولید می شوند.
یکی از ویژگی به خصوص این نوع پمپ ها این است که حتما باید در آب غوطه ور باشند و هر چه ارتفاع آن ها با سطح آب بیشتر باشد فشار آب خروجی حاصل از آن نیز بیشتر خواهد بود. شاید برای شما این سوال رخ بدهد که چطور پمپ در آب غوطه ور می شود اما نمی سوزد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بدنه این پمپ ها به گونه ای ساخته شده است که آب اصلا به داخل آن نفوذ نمی کند همین ویژگی منحصر به فرد باعث می شود که این پمپ ها نسبت به سایر پمپ ها برتری داشته باشند.
ساختار داخلی پمپ های کف کفش
ساختار داخلی پمپ های آب کف کش به صورت موتور و پمپ کوپل شده می باشد. ظاهر این پمپ ها به شکل عمودی است و میزان سرعت گردش پروانه های داخل پمپ ارتباط مستقیمی با میزان فشار خروجی آب دارد و هرچه تعداد پروانه ها بیشتر باشد ارتفاع و عمقی که پمپ های کفکش می توانند پمپاژ کنند بیشتر می شود. حداکثر میزان ارتفاعی که این پمپ ها توانایی پمپاژ آب را دارند تا ارتفاع 180 متر می باشد.
جنس پمپ های کف کش با توجه به کاربردشان متفاوت است. جنس بدنه این پمپ ها شامل استنلس استیل، آلومینیوم، چدن و مواد پلیمری یا اصطلاحا پلاستیکی می باشد. هر یک از این متریال ها برای مصارف خاصی استفاده می شوند.
- پمپ های کفکش استنلس استیل در صنایع غذایی و جابجایی آب آشامیدنی و حتی در برخی موارد جهت انتقال مواد شیمیایی کاربرد دارند.
- پمپ کفکش آلومینیومی از پر مصرف ترین و عمومی ترین پمپ های کفکش هستند. جنس بیرونی بدنه این پمپ ها از آلومینیوم ساخته شده است و معمولا در صنعت کشاورزی و همچنین برای انتقال آب شرب کاربرد دارند.
- پمپ های کفکش در سایز های بزرگ از جنس چدن ساخته می شوند که این نوع کفکش های چدنی معمولا به دلیل سنگین بودن به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند.
- پمپ های کفکش از جنس پلیمیر یا به اصطلاح عموم پلاستیکی، به دلیل وزن کم و جابجایی آسان بسیار مناسب و پرکاربرد هستند. این نوع پمپ های پلیمری در برابر زنگ زدگی و مواد شیمیایی بسیار مقاوم هستند و برای مصارف خانگی و صنعت کشاورزی بسیار کاربرد دارند.
انواع پمپ های کفکش از نظر شکل ظاهری
پمپ های کفکش بر اساس نوع و شکل ظاهری و همچنین کاربردی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می شوند.
- پمپ کفکش ساده : پمپ های ساده ساختار و ظاهری بسیار ساده دارند و فاقد قابلیت کنترل کننده (فلوتر) می باشند. کفکش هایی که فلوتر ندارند خطر خشک کار کردن و سوختن آنها وجود دارد.
- پمپ کفکش آب از رو : پمپ های کفکش آب از رو مانند تمام کفکش های دیگر قابلیت انتقال آب را دارند و تنها از نظر شکل ظاهری با سایر پمپ ها متفاوت می باشند. شکل ظاهری این نوع کفکش ها به گونه ای است که دهانه لوله خروجی بر روی پمپ قرار گرفته است همین امر باعث شده است که این مدل پمپ ها بسیار پر مصرف تر باشند چراکه حجم و محیط کمتری را اشغال می کنند.
- پمپ کفکش آب از بغل: ساختار ظاهری کفکش های آب از بغل به گونه ای است که دهانه خروجی لوله در بغل پمپ تعبیه شده است. این نوع پمپ ها با توجه به شکل ظاهری که دارند فضای بیشتری را اشغال می کنند.
- کفکش فلوتر دار: فلوتر وسیله ای است که به صورت جداگانه می توان به کفکش اضافه نمود. وجود این نوع وسیله در پمپ ها اهمیت به سزایی دارد چراکه دارای قطع کن برقی می باشد و در مواقعی که میزان سطح آب پایین تر از بدنه کفکش قرار میگیرد به صورت خودکار اتصال برق را قطع می کند و از خشک کار کردن آن جلوگیری می کند. به وضوح می توان گفت که کفکش های فلوتردار طول عمر بیشتری نسبت به سایر کفکش ها دارند.
آیا پمپ کفکش قابلیت خنک کاری دارند؟
پمپ های آب کف کش نیز دارای دو نوع سیستم خنک کاری در موتور می باشند. خنک کاری این پمپ ها با روغن و یا آب صورت می گیرد. در حالتی که پمپ کفکش دارای سیستم خنک کاری با روغن باشد در زمان تولید، محفظه موتور با روغن پر می شود و اگر سیستم خنک کاری آنها با آب باشد آب در زمان فعالیت زیاد موتور نقش خنک کننده را ایفا می کند.
عوامل موثر در انتخاب پمپ کف کش
برای انتخاب پمپ کفکش مناسب پارامتر هایی را باید در نظر داشت. این پارامتر ها شامل موارد زیر است:
- ارتفاع : ارتفاع یا هد یکی از مهمترین فاکتور هایی است که باید در انتخاب کفکش به آن توجه کرد. درواقع میزان ارتفاعی که پمپ کفکش باید سیال را از کف به سطح زمین پمپاژ کند اهمیت دارد. واحد اندازه گیری ارتفاع و یا هد به متر می باشد.
- آبدهی : یکی دیگر از نکات قابل توجه در انتخاب کفکش میزان آبدهی یا دبی پمپ می باشد. برای اطلاع از میزان آبدهی یک پمپ می توان به سایز دهانه خروجی آن مراجعه کرد. هرچه سایز دهانه خروجی بیشتر باشد میزان آبدهی پمپ کفکش نیز بیشتر می باشد. واحد اندازه گیری میزان آبدهی یا دبی متر مکعب در ساعت، متر مکعب در دقیقه و یا لیتر بر دقیقه می باشد. همچنین سایز دهانه خروجی این پمپ ها بر حسب اینچ و در اندازه های 1 ،1.2، 2 ،3 و 4 اینچ تولید می شوند.
- جنس بدنه و جنس پروانه: جنس بدنه پمپ معمولا از آلومینیوم، چدن، استنلس استیل و پلیمری (پلاستیکی) ساخته می شود که هر کدام از این نوع متریال برای سیال با خاصیت متنوعی استفاده خواهند شد. سرعت و فشار انتقال آب در این نوع پمپ ها وابسطه به پروانه های موجود در پمپ کفکش می باشد. بنابراین توجه به جنس پروانه ها، جهت طول عمر بیشتر پمپ مورد اهمیت قرار می گیرد. پروانه پمپ ها شامل جنس های متنوعی از جمله استیل، چدن، تکنوپلیمر و پلاستیک می باشد.
- نوع سیال انتقالی: نوع سیال انتقالی از نظر خاصیت سیال بسیار مهم است چراکه با اطلاع از نوع سیال قابل انتقال می توان پارامتر هایی از قبیل جنس بدنه و پروانه را انتخاب نمود.
- برق مصرفی: پمپ های کفکش در ولتاژ های تک فاز(220 ولت) و سه فاز(380 ولت) و همچنین ولتاژ های کمتر (12 و 24 ولت) که با برق باتری ماشین، موتور برق و حتی پنل های خورشیدی شروع به کار می کنند تولید می شوند.
نتیجه گیری
پمپ های کفکش جهت انتقال آب از چاه، استخر و یا موارد مشابه استفاده می شوند. پمپ های کفکش در مدل و برند های مختلف برای موارد متفاوت طراحی و تولید می شوند. برای انتخاب مناسب کفکش توصیه می شوند با کارشناس خبره مشورت نمایید، کالای صنعتی صفای با مجرب ترین کادر فروش با در اختیار گذاشتن اطلاعات لازم بهترین کفکش را از نظر کیفیت، کارایی و هزینه به شما پیشنهاد می دهند.
منابع
قوانین ارسال دیدگاه در سایت