تبدیل برق تکفاز به برق سه فاز با استفاده اینورتر
این روزها نام اینورتر زیاد به گوشمان میخورد. این وسایل در بسیاری دیگر از وسایل خانگی و صنعتی، مورد استفاده قرار میگیرند. کاربردهای گوناگون اینورترها سبب شده است تا بتوانند انقلابی در زندگی بشر ایجاد نمایند. یکی از برترین کاربردهای این وسیله، قابلیت تبدیل برق تکفاز به سه فاز است. نوع دستگاه، توان و نکات دیگری از این دستگاهها در پروسه تبدیل برق تکفاز به سه فاز مطرح است که در ادامه این مقاله به آنان خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
اینورتر چیست؟
دستگاهی که قادر باشد جریان مستقیم برق را به جریان متناوب تبدیل کند، اینورتر نامیده میشود. در این دستگاهها برق AC شهری، که برق متناوب با ولتاژ ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز میباشد، به برق DC تبدیل میگردد؛ اما عملکرد اصلی این دستگاه زمانی مشخص میشود که دوباره این برق را به برق متناوب AC، اینبار با ولتاژ و فرکانس دلخواه تبدیل نماییم.
سرعت گردش موتور، مستقیماً با ولتاژ و فرکانس موتور در ارتباط بوده و هرچه که ولتاژ و فرکانس بالا رود، سرعت گردش نیز بیشتر خواهد شد. اگر در موقعیتی بار موتور به ولتاژ پایینتری نیازمند باشد، میتوان از اینورتر برای کاهش ولتاژ و فرکانس بهره گرفت. علاوه بر اینها، زمانی که قصد داشته باشیم تا سرعت موتور الکتریکی را پایین آوریم، قادر خواهیم بود تا به کمک اینورتر سرعت را کاهش دهیم.
برای نمونه، زمانی که مقدار لباس کمتری در ماشین لباسشویی داشته باشیم، ماشین لباسشویی با تشخیص وزن، با قدرت و سرعت پایینتری گردش خواهد کرد.
کاربرد انواع اینورتر برق تک فاز به سه فاز
استفاده کردن از اینورتر برای تبدیل برق تک فاز به سه فاز، روشی بسیار مقرون به صرفه برای تبدیل یک منبع برق تک فاز به منبع سه فاز میباشد. به طور کلی، خاصیت اینورترها، زمانی بیشتر مورد توجه واقع میشود که در بعضی از مناطق برق سه فاز وجود نداشته باشد. در این حالت، بدون تبدیل منبع برق با بهرهگیری از اینورتر، امکان استفاده از تجهیزات الکترومکانیکی سه فاز وجود نخواهد داشت.
در برخی از مراکز صنعتی و واحدهای کارگاهی در مناطقی که با عدم دسترسی به برق سه فاز مواجه هستند، جایگاه اصلی کاربرد اینورترهای تک فاز به سه فاز مشخص میشود. با بهرهگیری از اینورترها میتوان موتورهای الکتریکی سه فاز را با برق ورودی تک فاز به اینورتر مورد استفاده قرار داد.
اینورتر تک فاز به سه فاز
در تبدیل برق تک فاز به سه فاز، ن اینورتر در ورودی خود برق تک فاز ۲۲۰ ولت را دریافت خواهد کرد. این دستگاه در بخش خروجی، برق را به صورت سه فاز با همان ولتاژ تحویل میدهد. بهرهگیری از این روش مزایای زیادی به لحاظ فنی و اقتصادی داشته که یکی از آنان عدم ایجاد محدودیت توان و گشتاور موتور میباشد. البته که باید توجه داشته باشید که نمیتوان به مقدار دلخواه توان الکتروموتور را بالا برد. این دسته از اینورترها تا حدود توان ۴ کیلو وات را ارائه میدهند؛ چراکه با افزایش ولتاژ جریان کم شده و تا یک سقف معین امکان افزایش توان وجود خواهد داشت.
شایان ذکر است که این روش به لحاظ اقتصادی نسبت به دیگر روشها برتری دارد. به همین دلیل امروزه استفاده از اینورتر تک فاز به سه فاز یکی از مرسومترین روشها برای تبدیل برق خانگی به سه فاز معرفی شده است. استفاده از اینورتر تک فاز به سه فاز مزایای دیگری از نظر فنی نیز دارد که از جمله آنان استارت نرم موتور و تشخیص اضافه بار خواهد بود.
نکات مهم خرید اینورتر تک فاز به سه فاز
به هنگام خرید اینورترهای تک فاز به سه فاز، امکانات و نکات مختلفی مطرح است. این عوامل تأثیر بالایی بر روی قیمت نهایی محصول خواهند داشت. چراکه پتانسیل و قدرت آنان در کنترل و ایجاد تغییرات با یکدیگر متفاوت خواهند بود. در ادامه به برخی از انواع عوامل مهم در پروسه خرید اینورتر تک فاز به سه فاز را بررسی خواهیم کرد؛
امکانات ارائه شده توسط اینورتر
امکاناتی که اینورترهای تک فاز به سه فاز دارند، تأثیر بالایی بر روی قیمتشان خواهد گذاشت. مهمترین امکاناتی که این دسته از اینورترها ارائه میدهند عبارتاند از:
- ولوم دستی
- شبکه ارتباطی
- ورودی و خروجی آنالوگ
- داخلی PLC
- پد جداشونده
توان اینورتر
توان دستگاه یکی از عوامل مهم در انتخاب و تعیین بهای اینورتر تکفاز به سه فاز میباشد. نمونههایی از اینورترهایی که برای توانهای ۱۰۰ واتی طراحی شدهاند، تا اینورترهای ۴ کیلوواتی، به بازار عرضه میشوند. به طور خلاصه، هرچه که توان دستگاه افزایش یابد، قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. البته که این موضوع مستقل از برند و سایر امکانات میباشد. این یعنی امکان دارد که قیمت یک درایو ۱۰۰ واتی باتوجه به برند، بیشتر از یک درایو ۰.۷۵ کیلوواتی باشد!
در میان دستههای گوناگون اینورترهای تک فاز به سه فاز، بعضی از دستهها تنوع محصول بیشتری دارند. دستههای ۰.۷۵ کیلووات، ۱.۵ کیلووات و ۲.۲ کیلووات نمونههایی از متنوعترین محصولات میباشند. علت این موضوع نیز مصارف بیشتر آنان در صنایع کوچک و متوسط میباشد.
کاربرهای اینورتر تک فاز به سه فاز
یکی دیگر از عواملی که در هنگام خرید اینورتر باید به آن توجه داشته باشید، نوع کارایی مد نظر شما خواهد بود. از همین رو، بر اساس ویژگیهای مورد نیاز شما، ممکن است که یک اینورتر قیمت پایین یا بالایی را دارا باشد. برخی از مهمترین کاربردها و موارد استفاده اینورتر تک فاز به سه فاز عبارتاند از:
- بهرهگیری در آسانسورهای گیربکسدار
- استفاده در پله برقی
- بهرهگیری در چرخ گوشتهای صنعتی
- بالابریهای صنعتی
- ابزارهای قالیشویی
- استفاده در چاه آب
- بهرهگیری در دستگاههای تزریق پلاستیک
جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، با استفاده از اینورترها قادر خواهیم بود تا در صورت نیاز، برق تکفاز را به برق سه فاز تبدیل کنیم. اینورترهایی که قابلیت انجام دادن این کار را دارند در صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند. قیمت این دستگاهها باتوجه به توان و میزان عملکرد دارای میتواند متغیر باشد. از آنجایی که این دستگاه با وسواس و دقت بالایی باید انتخاب و تهیه شود؛ لازم است تا شما ضرورتاً پیش از خرید با یک متخصص مشورت کنید.
سوالات متداول
- قیمت اینورتر تک فاز به سه فاز چقدر است؟
قیمت این ابزار در بازههای زمانی گوناگون باتوجه به نوسانات ارز بالا و پایین میشود
- چند نمونه از اینورتر تک فاز به سه فاز وجود دارد؟
به طور کلی، نمونههای گوناگونی باتوجه به نوع و عملکرد دستگاه تهیه و تولید شدهاند.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت