0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دلایل رایج خرابی پمپ

دسته بندی :آموزش ۸ مرداد ۱۴۰۲ مهدیه عرب نژاد 539
پمپ آب خانگی

پمپ‌های خانگی دارای قطعات گوناگونی هستند که خرابی و از کار افتادن در هرکدام، اختلالاتی در روند کار کلی پمپ به وجود می‌آید. این دسته از خرابی‌ها بسیار رایج است و شما باید در زمان مشاهده هرگونه نقصی، از بزرگ تا کوچک، به دنبال ریشه مشکل بوده و آن را بر طرف نمایید. در ادامه این مقاله به دلایلی اشاره داریم که سبب می‌شود تا دستگاه پمپ آب دچار نقص در کارایی شود. همچنین راه‌های بر طرف کردن مشکل را بررسی خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه شوید.

پمپ خانگی را چگونه عیب‌یابی کنیم؟

برای اینکه بیابید دقیقاً کدام بخش از پمپ به درستی‌ کار نمی‌کند، باید درباره چرخه کار اصلی پمپ اطلاعاتی کسب کنیم. به طور‌ کلی، پمپ آب خانگی با انرژی مکانیکی و الکتریکی کاراست. میزان فشار داخل لوله‌ها باید تا حد قابل قبولی بالا رود تا روشن و کار آغاز گردد. حال ممکن است با خود بگویید که این فشار تا چه اندازه بوده و چگونه باید اندازه‌گیری شود، در پاسخ کاربرد پرشر سوییچ مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این بخش که به آن کلید فشار نیز می‌گویند، برای ایجاد میزان قابل توجهی از فشار کارایی داشته و اگر فشار موجود در لوله‌ها از مقدار مشخصی پایین‌تر آید، پمپ روشن شده و وقتی به مقدار معینی می‌رسد، پمپ خاموش خواهد شد.
باتوجه به تعداد طبقات و واحدهای ساختمان، گاهی امکان آن وجود دارد که پمپ آب منبع بالشتمی هوا را دارا باشد. این منبع نقشی کلیدی در تنظیم میزان فشار خواهد داشت. پمپ، آب را با فشاری بسیار بالا، در شبکه لوله داخل ساختمان پمپاژ می‌کند و وقتی شبکه پر شد، باقی فشار مستقیماً درون تیوپ پمپاژ خواهد شد. تیوپ با بازگشت به حالت ارتجاعی، حجیم شده و هوای منبع فشرده خواهد شد. تا زمانی که پمپ روشن شود، همین هوای فشرده وظیفه پمپاژ را به عهده دارد. این کار تا وقتی فشار داخل منبع پایین آید، کارا خواهد بود.

عدم روشن شدن پمپ

عدم روشن شدن پمپ آب، واضح‌ترین اختلال مرتبط به این دسته از تجهیزات می‌باشد. با این وجود، از آنجایی که این مسئله می‌تواند به دلایل گوناگونی رخ دهد، یافتن ریشه اصلی آن کمی پیچیده خواهد بود. چنانچه شما هم درگیر این مسئله هستید، برای برطرف کردن مشکل به موارد زیر توجه کنید:

  • از ورود آب به پمپ مطمئن شوید
  •  منبع تغذیه پمپ را بررسی کنید
  •  ممکن است فشار آب ورود به لوله‌های ساختمان کم باشد. در‌ این شرایط باید لوله‌کشی چک شود.
  •  فشار سنج پمپ را بررسی کنید
  •  مطمئن شوید که کلید اتومات گیر نکرده باشد

عدم خاموش شدن پمپ

خاموش نشدن پمپ یکی دیگر از عوامل و مشکلات رایج برای پمپ‌های آب است. به طور کلی، یکسره کار کردن پمپ می‌تواند به موتور و پره‌ها آسیب وارد کند. به همین منظور به محض اینکه دریافتید پمپ دائم‌الکار است، آن را در اسرع وقت عیب‌یابی نمایید. برخی از دلایلی که سبب رخ دادن این مشکل می‌شوند داشتن نشتی شیرهای ساختمان، عدم تنظیم بودن کلید اتوماتیک، گرفتگی دیافراگم کلید اتومات، از کار افتادن یا سوختن اتصالات الکتریکی خواهند بود.

روشن و خاموش شدن مدام پمپ

خریداران پس از مدتی استفاده از پمپ متوجه خاموش و روشن شدن پمپ می‌شوند. این مشکل علاوه بر ایجاد آلودگی صوتی، سبب از کار افتادن پمپ در نتیجه فشار آمدن به آن می‌شود. اما پیش از هرچیز، توجه داشته باشید که باید یافت که این مشکل دقیقاً به چه علت پیش می‌آید. به طور کلی و برای یک آپارتمان معمولی، چنانچه پمپ شما به صورت ادامه‌دار خاموش و روشن شود، لازم است که به فکر بررسی آن بی‌افتید.

داغ کردن پمپ آب

دمای طبیعی یک موتور پمپ در حین کار کردن تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و به همین دلیل ممکن است که بدنه پمپ کمی داغ شود. چنانچه بدنه دستگاه تا حد بسیار بالایی داغ شود؛ به طوری که نتوانید به آن دست بزنید یا دستتان از دمای بالا اذیت شود، می‌توان گفت دمای دستگاه به شدت بالاست! داغ کردن پمپ در نگاه آنقدرها هم مهم نیست، اما نهایتاً باید بدانید که اگر این اتفاق پی در پی رخ دهد، می‌تواند به پروانه و دیگر بخش‌ها آسیب برسد. چندین دلیل برای داغ شدن پمپ وجود دارد که عبارت‌اند از:

  •  بیرینگ صدمه دیده است
  •  شفت‌ها خم شده‌اند
  •  روغن کافی در‌ دسترس دستگاه نیست
  •  پروانه پمپ متعادل نیست
  •  خنک کننده در دستگاه وجود ندارد

آیا پمپ آب نیاز به چک شدن دارد؟

برای اینکه شاهد مشکلات و خرابی‌های پی‌ در پی در پمپ نباشید، لازم است تا ضرورتاً آن را به صورت دوره‌ای چک کنید. در زمان سرویس کردن دستگاه باید همه عوامل تاثیرگذار پمپ آب را بررسی نمایید. اغلب اوقات علت اصلی خرابی پمپ آب در بخش بیرونی پمپ آب می‌باشد. لازم است تا شما اطمینان حاصل کنید که پمپ آب و همچنین منبع فشار هوا دقیق چک شده است.
هر مرتبه‌ای که پمپ را بررسی کردید، از عملکرد صحیح موارد زیر اطمینان حاصل نمایید:

  • اینکه آب ورودی به صورت صحیح به سیستم پمپ می‌رسد. چنانچه آب منطقه کم‌تر از حدی باشد که به طور مداوم به پمپ برسد، لازم است تا از منبع آب در پشت ورودی بهره برد.
  •  اطمینان داشته باشید که برق به درستی به پمپ برسد. سیستم‌های الکتریکی را با احتیاط کامل بررسی کنید و اگر دچار پوسیدگی بود، قبل از خسارت بیشتر جلوی آن را بگیرید.
  •  فشار آب را چک کنید؛ چنانچه این فشار کم شد و سبب هرز گرد پمپ گردید، باید از منبع آب بهره ببرید.
  •  میزان فشار روی منبع باید بررسی شود و بسته به نوع پمپ میزان اعداد مرتبط به فشار ممکن است ‌ متغیر باشد. صرفاً لازم تا شما این اعداد را با عددهای روزهای ابتدایی مقابسه کرده و در صورتی که به مورد مواد. خاصی برخوردید، اقدام به رفع مشکل کنید.

چگونه مشکلات مرتبط به پمپ را برطرف کنیم؟

اغلب اوقات شما پیش از بروز‌ مشکل باید از پمپ مراقبت کنید. چراکه زمانی که یه مسئله‌ای بروز می‌کند، ممکن است خیلی دیر باشد تا شما خود اقدام به بر طرف‌سازی مشکل کنید. اما چنانچه یکی از مشکلات مرتبط به پمپ پیش آمد، می‌توانید با متخصصان این حوزه در ارتباط باشید تا مشکل دستگاهتان در کمترین زمان ممکن بر طرف گردد.

جمع بندی

همانطور که در متن بالا گفته شد، پمپ‌های خانگی این روزها یکی از برترین ابزارهای صنعتی هستند که در ساختمان‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم است تا شما برای مراقبت بهتر از یک تجهیز صنعتی، آن را به صورت دوره‌ای چک کنید تا مشکلات جدی‌تر یا از کار افتادگی کامل پمپ را شاهد نباشید.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:

ارتباط با کارشناس

درصورت درخواست راهنمایی نام و شماره همراه خود را وارد کنید ؛ ما در اولین فرصت با شما تماس میگیریم