ایجاد یک فضای مطبوع و تهیه هوا برای هر کسب و کاری از اهمیت بالایی برخوردار است. این کار نیازمند یک فن بین کانالی خواهد بود. این نوع از هواکشها سبب میشوند تا گرد و غبار موجود در یک فضا کاهش یافته و نهایتاً هوایی مطلوب حاصل گردد. هواکشهای بین کانالی نمونههایی از فنهای قدرتمند هستند که به افراد حاضر در یک اتاق آلوده به گرد و خاک کمک میکنند تا به شکل راحتتری تنفس نمایند. ما قصد داریم تا در ادامه این مقاله روش نصب فن بین کانالی را بیان کنیم؛ با ما همراه باشید.
نگاهی به فن بین کانالی
فنهای بین کانالی در کنار هواسازی، وظیفه تخلیه هوا به واسطه کانالها را نیز به عهده دارند و به علت اینکه به فضای کمتری نسبت به سانتریفیوژهای صنعتی نیازمند میباشند، مورد توجه افراد زیادی قرار گرفتهاند. البته باید این نکته را در نظر داشت که هرگز نمیتوانند جای سانتریفیوژهای بزرگ را بگیرند؛ اما گزینه بسیار مناسبی جهت جایگزینی با سانتریفیوژهای کوچک، با اشغالگری فضایی محدود هستند.
این دسته از فنها در قیاس تخصصی با جت فنها، نمیتوانند فشار استاتیکی بالایی را تحمل کنند؛ درحالی که کیفیت ساخت آنان تا حدی قانع کننده میباشد که بتوانند برای انواع محیطهای صنعتی به کار آیند. فنهای بین کانالی دارای ویژگی انعطافپذیری بالایی بوده و بدون کوچکترین دردسری میتوان آنان را نصب و راه اندازی کرد.
آیا خرید و نصب هواکش بین کانالی ضرورت دارد؟
هواکشهای بین کانالی تاییدهها و مجوزهایی از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت را دارا هستند. بالاترین میزان تقاضای این محصولات نیز برای سیستمهای رستورانها، مدیریت حجم دود، فروشگاهها، هتلها، هودهای صنعتی، مسکونی و اداری میباشد. این تجهیز صنعتی هم به صورت یک بلوئر کاربرد دارد و هم به صورت یک اگزاست فن. البته که این دو دارای تفاوتهایی هستند که در بخش نصب و راه اندازی مطرح میگردد.
چگونه فن بین کانالی را نصب کنیم؟
برای نصب فن بین کانالی نیاز نیست که حتماً دارای مهارت خاصی باشید. چراکه این هواکشها شرایط آسانی برای نصب داشته و صرفاً نیاز است تا شما با اجزای آنان آشنا باشید.
برای اینکه با نحوه نصب فن بین کانالی آشنا شوید باید به مراحل زیر توجه داشته باشید:
- جدا کردن فن: جهت نصب هواکش بین کانالی لازم است تا در ابتدا پیچهای هواکش را باز کنید و قسمت وسط آن را که درواقع همان بخش فعال هواکش بین کانالی میباشد، از دو دهانه ورودی و خروجی جدا نمایید.
- نصب دهانه و مشخص شدن محل نصب: به طور کلی محل نصب فن بین کانالی، در بخش انتهایی کانالهای طولانی است؛ اما باتوجه به شرایط، ممکن است محل نصب هواکشها با یکدیگر متفاوت باشند. پس از اینکه محل نصب فن مشخص شد، لازم است تا دهانههای هواکش به یهش مورد نظر متصل گردد.
- نصب دوباره هواکش: پس از آنکه دهانههای هواکش متصل شد، لازم است تا قسمت میانی فن بین کانالی را مجدداً نصب نمایید.
- نصب مجرای ورودی و خروجی: در پروسه نصب فن بین کانالی، بعد از اینکه فرایند نصب و مونتاژ کامل شد؛ نوبت اتصال مجراهای ورودی و خروجی خواهد بود. بعد از انجام این بخش، پروسه ران کردن هواکش کامل میگردد.
جمع بندی
همانطور که در متن بالا گفته شد، انواع فنهای بین کانالی برای مطبوعسازی هوای درون یک محیط آلوده به گرد و غبار مورد استفاده قرار میگیرند. شما میتوانید خودتان جهت نصب این نمونه از فن دست به کار شوید؛ همچنین قادر هستید تا این کار را به عهده یک متخصص در زمینه تاسیسات صنعتی بگذارید؛ هرچند که این فرایند بسیار ساده بوده و در مقاله به طور کامل به آن اشاره شد.