معرفی محصولات

علت افت فشار پمپ آب خانگی

پمپ آب یکی از ‌وسایلی است که در ساختمان‌ها نصب می‌شود تا فشار آب بالاتر رود یا به عبارتی، جریان آن به روش بهتری انجام پذیرد. این مسئله ممکن است گاهی‌ با مشکل رو به رو شود؛ به عنوان نمونه گاهی پمپ کار خود را به درستی انجام نمی‌دهد و این امر سبب می‌شود تا فشار آب پمپ کاهش بیابد. در این شرایط توقع افراد ساکن ساختمان براورده نشده و عملاً پمپ بلااستفاده خواهد بود. ما در‌ این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع دلایل کاهش فشار پمپ آب آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

چرا فشار‌ پمپ آب بالا نمی‌رود؟

چنانچه پمپ آب با افت فشار‌ همراه شود، بدان معناست که با وجود روشن بودن پمپ، این دستگاه کار خود را به درستی انجام نمی‌دهد و به بالا رفتن فشار آب کمکی نمی‌کند. گاهی نیز ممکن است فشار آب ‌موجود باشد، اما نه به اندازه‌ای که انتظارش را داریم. در این حالت پمپ دائماً در حال کار کردن جهت تنظیم فشار است، اما موفق نمی‌شود. نتیجتاً این مسئله مصرف بیش از حد برق ساختمان، کم شدن عمر مفید پمپ آب و سلب آسایش ساکنین را به دنبال خواهد داشت. چند نمونه از دلایل افت فشار پمپ آب عبارت‌اند از:

  • وجود نشتی در لوله کشی گاز
  •  خراب بودن قطعات پمپ آب
  •  معیوب بودن سیستم تحت فشار پمپ
  •  خراب بودن پرشر سوئیچ پمپ
  •  عدم تناسب ظرفیت دستگاه با نیاز ساختمان

وجود نشتی در لوله کشی گاز

نشتی آب از بخش لوله و اتصالات پمپ، ساده‌ترین علتی است که می‌توان برای عدم بالا رفتن فشار در دستگاه برشمرد. سیستم لوله کشی پمپ‌های آب دارای بخش‌های گوناگونی مانند فیتینگ‌های مهره ماسوره، لوله، شیر یک طرفه، ۳ راهی و زانویی می‌باشد. همگی قسمت‌ها توسط اتصالاتی به هم مرتبط شده و نهایتاً شبکه لوله کشی پمپ را تشکیل می‌دهند.
چنانچه کوچک‌ترین شکافی در لوله در بخش اتصالات ایجاد گردد، آب به راحتی از همان ناحیه نشت کرده و سبب بالا نرفتن فشار خواهد شد. اگر این مشکل پیش آمد، در‌مرحله اول سیستم لوله کشی پمپ را به درستی بازبینی کنید. به جهت این کار، لوله‌ها و اتصالات را با یک دستمال بپوشانید. در حالتی که در زمان کار پمپ، دستمال‌ها به آب آغشته شدند، به احتمال بالا آب از همان بخش در حال نشت کردن می‌باشد. در این حالت، باید اول محل نشتی به صورن خاص پیدا شود و سپس برای رفع آن اقداماتی داشت. در شرایط بعدی، ممکن است که اتصالات آب بندی خود را از دست داده باشند، در این حالت لازم است تا اتصال را تعویض کنید. اگر هم که مشکل از ترکیدگی لوله باشد، باید همان لوله را با یک نمونه جدید عوض نمایید.

خراب‌ بودن قطعات پمپ آب

«پروانه پمپ آب» یکی از قطعات بسیار حساس در پمپاژ آب به داخل شبکه لوله کشی ساختمان می‌باشد. اما ممکن است این بخش ضروری، به دلایل مختلفی از جمله سایش، پوسیدگی و خوردگی دچار خرابی شود. اگر که به دلیل خرابی پروانه، فشار آب در پمپ افت پیدا کند، یعنی این قطعه به خوبی نمی‌چرخد و حجم کافی از آب را به موتور نمی‌رساند. البته که علائم دیگری مانند اختلالات در کارکرد موتور و ایجاد صدا در بخش پروانه پمپ نیز می‌تواند نشانی از خرابی این قطعه باشند. چنانچه با این معضل، به علت خرابی پروانه پمپ مواجه هستید، تنها راه حل اقدام به تعویض کلی پروانه می‌باشد. به این حالت که پوشش پروانه را از روی بدنه باز کرده و پس از آن پروانه را با کمک ۲ پیچ گوشتی باز کنید. نهایتاً پروانه جدید را ابتدا بر روی کاسه نمد بگذارید و پس از آن، باز هم با بهره گیری از ۲ پیچ گوشتی پروانه را سفت کنید.

معیوب بودن سیستم تحت فشار پمپ

اگر که پمپ آب، دارای بیش از یک اسب بخار باشد و در کنار آن از مخزن تحت فشار نیز بهره می‌گیرید، این نکته را به خاطر داشته باشید که یک علت بالا نرفتن فشار پمپ آب در ساختمان می‌تواند خرابی مخزن تحت فشار معرفی شود.

معیوب شدن مخزن تحت فشار پمپ می‌تواند به ۲ علت اصلی باشد. یک، سوراخ شدن تیوپ درون مخزن تحت فشار، دیگری نیز سوراخ شدن مخزن.

مهم‌ترین دلیل خراب بودن مخزن نیز این است که فشار پمپ به طور‌ مداوم در حال کم و زیاد شدن است. در این حالت اگر فشار پمپ، به دلیل خرابی مخزن کم باشد، پمپ دائما روشن و خاموش می‌شود.

برای رفع این مشکل، اگر با آزمایشات گوناگون مانند تست باد تیوپ مخزن تحت فشار، آبگیری مجدد آن، تخلیه آب از مخزن و نهایتاً مشاهده وجود تعریق روی بدنه خارجی مخزن، از خرابی آن اطمینان حاصل کردید، لازم است تا برای تعویض مخزن اقدام نمایید.

خراب بودن پرشر سوئیچ پمپ

گاهی جهت کنترل بهتر زمان روشن و خاموش شدن پمپ، از وسیله‌ای به نام کلید اتوماتیک پمپ آب در کنار آن استفاده می‌شود.
معیوب بودن کلید پرشر سوئیچ پمپ آب، به دو صورت، خراب شدن این وسیله و تنظیم نادرست ایجاد می‌گردد.

اگر این مسئله ایجاد شود، علائم زیر را خواهید دید:

  • نشت آب از بخش بدنه داخلی کلید
  •  ایجاد لرزش پمپ به علت بالا بودن فشار داخلی
  •  افزایش دمای آب خروجی
  •  گرم شدن بی‌دلیل محفظه پمپ آب
  •  عدم تنظیم فشار در پمپ
  •  عدم عملکرد به موقع کلید

برای حل مشکل پرشر سوئیچ، در اولین مرحله لازم است تا تنظیمات کلید را به طور کامل بررسی کنید. چراکه در بیشتر موارد با اصلاح زمان‌بندی کلید، مشکل رفع می‌شود.

در مرحله دوم، چنانچه با تنطیم پرشر سوئیچ مشکل حل نشد، باید کلید را به لحاظ خرابی قطعات داخلی آن، مانند دیافراگم و فنر بررسی نمایید. نهایتاً اگر شرایط تعمیر کلید وجود داشت، آن را رفع عیب کنید، در شرایط دیگر لازم است تا این قطعه را تعویض کنید.

عدم تناسب ظرفیت دستگاه با نیاز ساختمان

مهم‌ترین نکته در هنگام خرید پمپ آب، در نظر داشتن ظرفیت پمپ و پارامترهایی مانند میزان دبی آب مورد نیاز ساختمان است.
به این صورت که ظرفیت آب‌دهی پمپ، باید متناسب با مقدار و فشار آب باشد. چنانچه ظرفیت پمپ، کمتر از مقدار نیاز انتخاب شود، فشار آب افت می‌یابد.
باتوجه به اینکه علت اصلی این مسئله، انتخاب نامناسب پمپ است، هیچ راهی غیر از عوض کردن پمپ آب با مدل قوی‌تر وجود نخواهد داشت.

جمع بندی

همانطور که در متن بالا گفته شد، علت‌های گوناگونی برای افت فشار پمپ آب وجود دارد. لازم است تا شما جهت بالا بردن فشار پمپ، تمامی روش‌ها را بررسی نمایید و سعی بر ریشه‌کن کردن مشکل کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیدا کردن مسئله اصلی پمپ آب یکی از مراحل مهم بالا بردن فشار پمپ می‌باشد. از همین رو، می‌تواند از یک متخصص کمک بگیرید.

سوالات متداول

  • در صورت نادیده گرفتن افت فشار پمپ آب چه اتفاقی می‌افتد؟

در صورتی که اقدامی برای رفع مشکل افت فشار آب نکنید، ممکن است پمپ به طور کلی از کار بیافتد.

  • چگونه باید فشار پمپ آب را بالا برد؟

لازم است تا در اولین مرحله مشکل اصلی پمپ بررسی شود و سپس برای رفع آن از یک متخصص کمک گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *