آشنایی با کاربرد الکتروموتور موتوژن
الکتروموتور وسیلهایست که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. الکتروموتورها قلب تپنده لوازم خانگی، تجهیزات صنعتی، ماشین آلات، تجهیزات شهری و… هستند. از چرخ ماشین شارژیهای اسباب بازی تا لباسشویی، کولر، برف پاککن ماشین و آسانسور همگی به الکتروموتور نیاز دارند. الکتروموتور های صنعتی در انواع تک فاز، سه فاز، ضد انفجار و ترمز دار طراحی و ساخته میشوند. الکتروموتور موتوژن یکی از برند های معروف در کشور است که شرکت موتوژن توانسته محصولات خود را به کشور های همسایه صادر نماید.
الکتروموتورهای موتوژن
کشورهای زیادی در سراسر جهان تولید کننده الکتروموتور و متعلقات آن میباشند. یکی از عوامل بسیار مهم در کیفیت کارکرد الکتروموتور، برند سازنده آن میباشد. برند الکتروموتور تاثیر مستقیمی بر روی کیفیت آن دارد و میتوان به جرات گفت برندهای معتبر و شناخته شده، الکتروموتورهای با کیفیتتری تولید میکنند.
شرکت موتوژن با تکیه به بیش از 40 سال تجربه، دانش و استفاده از آزمایشگاههای دقیق و مجهز در زمینه تولید انواع الکتروموتورهای سه فاز آلومینیومی و چدنی، الکتروموتور تک فاز صنعتی دو خازنه و خازن دائم، عمودی و ضد انفجار، کولری و انواع دیگری از موتورهای خاص به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان الکتروموتور در خاورمیانه تبدیل شده است.
الکتروموتورهای موتوژن دارای گواهینامهی ISO 9001:2008 از مؤسسهی SGS سوئیس، مطابق با استانداردهای جهانی نظیر IEC،DIN و NEMA تولید و علاوه بر مصرف داخلی به بازارهای آسیا، اروپا و آفریقا صادر میشوند.
آشنایی با قطعات الکتروموتور های موتوژن
الکتروموتور های موتوژن، دارای اجزای مختلفی می باشد که به هنگام تولید این محصول، از. این قطعات استفاده می شود. در ادامه همراه ما باشید تا به معرفی و بررسی این قطعات بپردازیم. مهمترین اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور موتوژن عبارتند از:
- رتور
- شافت
- استاتور
- فن خنک کننده
- بدنه
1.روتور
روتور همان بخش متحرک الکتروموتور است. روتور ها به نوعی طراحی می شوند که یکسری قطعات جدا از هم داشته که از متریال فولاد ساخته می شوند. سپس این قطعات فولادی باریک، در میان میله های مسی و فلزی تعبیه می شوند.
2.شافت
وظیفه شافت انتقال دادن انرژی مکانیکی تولید شده توسط الکتروموتور به سیستم صنعتی می باشد.
۳.استاتور
الکتروموتور یک بخش ثابت به نام استاتور دارد. این بخش وظیفه به وجود آوردن میدان مغناطیسی در الکتروموتور را برعهده دارد. از این رو استاتورها به صورت ورقه ای ساخته می شوند تا تلفات ناشی از جریان های گردابی را مهار کنند. اما شاید برایتان سوال باشد که جریان های گردابی چه تاثیری بر روی الکتروموتورها می گذارند؟
در پاسخ باید بگوییم که جریان های گردابی، باعث افزایش دمای استاتور می شوند و به دنبال این افزایش دما، انرژی تولید شده در استاتور هدر می رود. لذا ورقه های استاتور به گونه ای طراحی شده اند که جلوی افزایش دما گرفته شده و ماندگاری قطعه بالاتر رود.
۴.فن خنک کننده
فن خنک کننده همانطور که از نامش پیداست، وظیفه خنک کردن قطعات را بر عهده دارد. این فن خنک کننده مانع از افزایش دمای بیش از حد الکتروموتور شده و از هدف رفت انرژی جلوگیری می کند. ناگفته نماند که هر الکتروموتور حدود یک یا چند فن خنک کننده است.
۵. بدنه
بدنه هر دستگاهی برای جمع آوری قطعات دستگاه، داخل خود و جلوگیری از نشست گرد و غبار بر روی آنها کاربرد دارد. ضمنا بدنه از برخورد آسیب و ضربه های غیر مترقبه به دستگاه خودداری می نماید. به طور معمول متریال به کار رفته در ساخت بدنه الکتروموتورها، چدن و آلومینیومی می باشد.
معرفی انواع الکتروموتور های موتوژن
تا اینجای گفتار با اجزای مختلف تشکیل دهنده الکتروموتور آشنا شدیم؛ در ادامه همراه ما باشید تا شما عزیزان را با مدل های مختلف الکتروموتور آشنا کنیم. انواع الکتروموتور های موتوژن به شرح زیر است:
- الکتروموتورهای تک فاز
- الکتروموتورهای سه فاز
- الکتروموتورهای دستگاه خنک کننده
- الکتروپمپ های صنعتی
۱. الکتروموتور های تک فاز
در این مدل از الکتروموتورهای پر مصرف، از یک کلاف یا پیچه استفاده میشود که با یک منبع تغذیه متناوب تک فاز کار میکند. الکتروموتور تک فاز به دستگاه آغازگر (استارتر) نیاز دارد که می تواند ضربات آغازی را برای چرخش موتور تولید کند. این نوع از الکتروموتورها در بسیاری از صنایع از جمله ماشین آلات کشاورزی، انواع آسیاب، ماشین های تراش، میکسچرهای مصالح ساختمانی، دمنده ها و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
الکتروموتور موتوژن تک فاز خازن دائم نیز با بدنه آلومینیومی است که در سایزهای 56 الی 112 موجود می باشد. در مقایسه با الکتروموتورهای تک فاز الکتروژن در محدوده توان 0.05 تا 45 کیلووات، الکتروموتورهای موتوژن باتوان 0.09 تا 2.2 کیلو وات و گشتاور نامی 0.3 تا 21.88 نیوتون متر تولید میشوند.
از جمله مصارف این سری از الکتروموتورها میتوان به فن ها و بلوئرها، گرم کننده های هوا، کمپرسورهای تهویه مطبوع و غیره اشاره کرد. راندمان مناسب و ضریب توان خوب از دیگر مزیت های این سری از الکتروموتورها می باشد.
الکتروموتور موتوژن تک فاز صنعتی دو خازنه(خازن دائم-خازن استارت)، با پوسته ای از جنس آلومینیوم در سایزهای 56 الی 112 موجود میباشد. این سری از الکتروموتورها دارای توانی در محدوده 0.06 تا 2.2 کیلووات بوده و در مدل های 2 و 4 پل در دسترس می باشد
۲.الکتروموتور های سه فاز
برای صنایع نیازمند به توان بالاتر، از الکتروموتور سه فاز استفاده میشود. همان طور که از اسمش پیداست برای ایجاد نیروی مکانیکی باید به برق سه فاز متصل شود. به منظور ایجاد نیروی مغناطیسی چرخان در این نوع الکتروموتور از اختلاف فازی که بین سه فاز تغذیه مجزا وجود دارد، کمک گرفته میشود.
الکتروموتورهای سه فازی الکتروژن با سرعت 0.75 کیلووات و 1500 دور طراحی میشود. شرکت الکتروموتور موتوژن قادر به ساخت موتورهایی با قدرت بالاتری نسبت به موتورهای الکتروژن میباشد. الکتروموتور سه فاز آلومینیومی موتوژن در محدوده فریم سایز 56 الی 160 طراحی و ساخته می شود.
البته پرفروشترین محصولات این شرکت الکتروموتورهای چدنی با توان 400 کیلووات می باشد. قابل ذکر است که بیشترین مصرف الکتروموتور موتوژن در دورهای 1450 دور و 3000 دور می باشد. الکتروموتور موتوژن سه فاز پوسته چدنی یکی از بهترین و با کیفیت ترین الکتروموتورها بوده که در فریم سایزهای 100 الی 355 موجود می باشد. این سری از الکتروموتورها، مطابق با استانداردهای IEC توید می شود.
الکتروموتور سه فاز بدنه چدنی موتوژن 2 پل در توان 3 تا 250 کیلووات، 4 پل در توان 2.2 تا 630 کیلووات، 6 پل در توان 1.5 تا 500 کیلووات و 8 پل در توان 0.75 تا 400 کیلووات ارائه می شود. از جمله مزیت های برند موتوژن ساخت الکتروموتورهای سه فاز با دور 750 می باشد که از این نظر در حوزه تولیدات داخلی رقیبی ندارد.
۳.الکتروموتور های دستگاه خنک کننده
گاهی از الکتروموتور در برج خنک کننده استفاده می شود. در این صورت الکتروموتور، وظیفه دارد نیروی مکانیکی لازم برای چرخش فن را تولید نماید. در چنین موقعیتی، پروانه خنک کننده به یک الکتروموتور متصل می شود. این الکتروموتور معمولاً دارای محدوده توانی 1 اسب بخار تا 50 اسب بخار می باشد. البته نوع توان موتور به کار رفته، به قطر فن و ظرفیت کولینگ تاور بستگی دارد.
در عین نوع الکتروموتور، با متصل شدن فن به موتور در برج خنک کننده، می توان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم و با اتصال به سیستم کاهنده دور انجام شود.
به طور معمول گیربکس و سیستم انتقال قدرت تسمه، در برج خنک کننده، رابط بین موتور و فن به شمار می روند. گیربکس و سیستم، از طریق چرخ دنده با تسمه، قدرت موتور را به پروانه منتقل می کنند.
۴.الکتروپمپ های صنعتی
الکتروپمپ ها معمولا برای انتقال مایعات از مبدا به بخش هدف و یا برای گردش مایعات مورد نظر به دور یک سیستم، مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی پمپ ها را می توان براساس نحوه جابهجایی جایی سیالات، به سه دسته تقسیم کرد:
۱. الکتروپمپ های بالابر مستقیم
۲.الکتروپمپ جابجایی
۳.الکتروپمپ گرانش
نحوه عملکرد الکتروپمپ ها
عملکرد الکتروپمپ ها بستگی به منابع انرژی گوناگون نظیر موتور، جریان برق، نیروی باد، اندازه پمپ و… دارد.
به طور معمول الکتروپمپ های مکانیکی برای تخلیه آب چاه یا پمپاژ میعانات نفتی و… مورد استفاده قرار میگیرد.
کلام پایانی
امروز در این مقاله سعی ما بر این بود که شما را با انواع الکتروموتور های موتوژن و اجزای تشکیل دهنده آن آشنا کنیم. شرکت موتوژن یک شرکت معتبر و خوش سابقه در زمینه تولید انواع الکتروموتور صنعتی و پیشرفته می باشد. شرکت موتوژن الکتروموتورهای خود را با توجه به نیاز مصرف کننده، در سایز و قدرتهای مختلف طراحی و اجرا میکند.
استفاده از سیم پیچ های مسی به جای آلومینیوم در ساخت این الکتروموتورها باعث عمر بیشتر و کیفیت بالاتر آن شده است. به علاوه استفاده از چدن در بدنه، مقاومت الکتروموتورها را افزایش داده است. کیفیت، در دسترس بودن و قیمت مناسب نسبت به رقبا همگی از عواملی است که موتوژن را به یک برند قابل اعتماد تبدیل کرده است. لذا شما عزیزان میتوانید با خیالی آسوده نسبت به تهیه الکتروموتور موتوژن از طریق کالای صنعتی صفایی اقدام نمایید. ممنون که تا انتهای ایگ گفتار همراه ما بودید.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت