تست کنتاکت گیربکس
در اغلب بخشهای صنعتی برای اطمینان از درستی عملکرد، گیربکس صنعتی و یا حتی پمپ و الکتروموتور را مورد آزمایش و بررسی قرار میدهند که این تست میتواند بلافاصله پس از تولید، در هنگام تعمیر و یا بازبینیهای دورهای هر گیربکس انجام بگیرد؛ لازم به ذکر است که در تست کنتاکت گیربکس صنعتی معمولاً دو عمل صورت میگیرد که اولی بازبینی میزان باز شدگی چفت بین دندهها و دومی درصد درگیری پهنای چفت چرخدندهها است. این دو عمل در وضعیتهای تحت بار و بدون بار همچنین در جهتهای چپ گرد و راست گرد انجام میشوند. همان گونه که مستحضرید، در این مطلب قصد داریم درباره تست کنتاکت گیربکس اطلاعات و نکات مفیدی را خدمت شما عزیزان مطرح کنیم؛ پس تا انتها ما را همراهی نمایید.
تست کنتاکت گیربکس صنعتی در حالت بدون بار و تحت بار چگونه است؟
- در حالت بدون بار
در صورتی که تعداد گیربکس صنعتی تولید شده کم و محدود باشد، اغلب از پوسته گیربکس برای تست کنتاکت گیربکس استفاده مینمایند. بدین منظور معمولاً چرخدندههای گیربکس صنعتی بر روی پوسته آن نصب شده و سپس بر روی چرخ دنده بزرگتر، دو رنگ متفاوت و دارای قابلیت تمایز و به فاصله چند دنده چسبانده میشود؛ همچنین با چرخاندن چرخ دنده کوچکتر میزان درگیری بین دو چرخ دنده در دو جهت مختلف (ساعت گرد و پاد ساعت گرد) تست میشود. کمترین میزان سطح درگیری بین چرخ دنده باید 70% سطح دنده را در بر بگیرد؛ همینطور در نظر بگیرید که نباید بیضی تماس در کنارههای عرض دنده قرار گیرد و اگر نحوه قرارگیری بیضی بدین شکل باشد، لازم است چرخ دنده اصلاح شود.
- در حالت تحت بار
در ادامه باید اشاره کنیم، هنگامی که بخواهند برای گیربکس صنعتی تست کنتاکت را در حالت تحت بار انجام بدهند، دندههای آن را کاملاً رنگی میکنند و این تست را تحت شرایط کاری انجام میدهند. بعد از طی شدن زمان مشخص شده، این دندهها را مورد بررسی قرار داده و سطح تماس دندهها تست میشود.
دلایل ایجاد کننده نویز در گیربکس صنعتی
- از جمله دلایل ایجاد کننده نویز در گیربکس صنعتی خطاهای استاتیکی – بدون بار بوده و شامل موارد زیر هستن
منطبق نبودن مرکز دوران و مرکز گام چرخدندهها - خطای فرم اینولوت چرخدندهها؛ که در صورت وجود آن، به ازای هر دندانه معیوب چرخ یک مرتبه پرش میکند.
بنابراین، به ازای وجود هر یک دندانه ناسالم در چرخ دنده، یک تغییر در خروجی به وجود میآید، خطای سر دندانه که با گیر کردن نوک دندانههای یک چرخ دنده به کف دندانههای دیگر، یک مرتبه ضربه به هر دندانه چرخ دنده وارد میشود، خطای لقی کنار چرخ دندهها که منجر به ایجاد خطای کناری و خطای الاستیک میگردد. خطای الاستیک خود شامل موارد زیر است:
- پیچش دیسک چرخ دنده
- خمش در دندانهها
- فشردگی دندانهها
- پیچش شفت ورودی و خروجی
مقدار مجاز نویز در تست کنتاکت گیربکس چگونه تعیین میشود؟
برای مشخص کردن حد مجاز وجود نویز در گیربکس صنعتی پارامترهایی تعیین شده که برخی از این پارامترها عبارتاند از:
- محدوده قابل قبول نویز در محل نصب گیربکس صنعتی
- حجم فضایی که محل نصب گیربکس صنعتی است
- فاصله نزدیکترین نیروی انسانی از گیربکس
- نسبت قیمت بر دقت
آخرین مورد یعنی نسبت قیمت بر دقت یعنی در نظر گرفتن این نکته که برای کاهش دادن میزان نویز گیربکس، قیمت نهایی محصول روبهافزایش میرود؛ لذا در همه نوع گیربکس سطح مشخصی از مقادیر بهینه را برای میزان نویز آنها در نظر میگیرند تا محصول نهایی مورد نظر، از لحاظ اقتصادی نیز بتواند با سایر محصولات موجود در بازار رقابت نماید.
سخن پایانی
عموماً هر وسیله یا تجهیزات مکانیکی که دارای گیربکس است، باید تست کنتاکت گیربکس بر روی آن صورت بگیرد تا عملکرد صحیح آن اثبات و در صورت بروز مشکلی رفع گردد. در این مطلب سعی کردیم درباره تست کنتاکت گیربکس اطلاعات مفیدی را خدمتتان ارائه دهیم. در صورت بروز هرگونه سؤال و یا ابهامی در این باره، کارشناسان مجموعه ما همواره آماده پاسخگویی به شما عزیزان علاقهمند هستند.
سؤالات متداول
- به چه علتی باید نویز گیربکس صنعتی را مورد بررسی قرار داد؟
وسیله و یا تجهیزات دارای گیربکس در صورتی به درستی کار میکنند که نویز کمتری داشته باشند؛ در واقع وجود کمترین میزان نویز در گیربکس نشان دهنده عملکرد صحیح سیستم آن است؛ علاوه بر این سبب میشود تا کمترین میزان آلودگی صوتی در محیط ایجاد شود.
- چه دلایلی باعث ایجاد نویز در گیربکس صنعتی میشوند؟
دلایلی گوناگونی برای ایجاد نویز در گیربکس وجود دارد که عبارتاند از:
• خطاهای دینامیکی – تحت بار
• خطاهای استاتیکی – بدون بار
قوانین ارسال دیدگاه در سایت