معرفی محصولات

گیربکس دستگاه بسته‌بندی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

کاربرد گیربکس دستگاه بسته بندی

امروزه استفاده از موتورهای الکتریکی یا همان گیربکس‌های صنعتی نقش بسیار مهمی را در زندگی افراد، چه در حوزه‌های مختلف صنعتی و چه در بخش‌های خانگی ایفا می‌کنند؛ همان گونه که در جریان هستید، موتورهای الکتریکی معمولاً سرعت چرخش بالا و قدرت پایینی را دارا هستند. این ویژگی موتورهای الکتریکی می‌تواند در خیلی از موارد نیازهای مصرف‌کنندگان را رفع کند؛ اما در برخی از کاربردها، ممکن است قدرت بالاتر و سرعت چرخش پایینی نیاز باشد. در این مقاله با کاربرد دستگاه بسته‌بندی اتوماتیک آشنا می شویم.
در این نوع از مواقع قادر به استفاده‌ از موتورهای الکتریکی نیستیم و باید قدرت و سرعت چرخش این ابزار را، خود به گونه‌ای تنظیم کنیم. بهترین راه برای افزایش قدرت و کاهش سرعت گردش موتورهای الکتریکی، استفاده کردن از گیربکس‌ها می‌باشد.

گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس ها با توجه به توانایی، ظرفیت، نوع ظرفیت و شکل ظاهری‌شان، به انواع متفاوتی تقسیم‌بندی می‌شوند. گیربکس‌های صنعتی از بزرگترین و سنگین ترین نوع گیربکس مورد استفاده در صنعت که با بهره گیری از چرخ‌دنده‌‌های هلیکالی قدرت تحمل فشار و انتقال نیرو گشتاور بسیار بالایی را دارد. این نوع از گیربکس در صنایعی که نیاز به گشتاور بسیار بالا، مانند فولاد و یا صنایعی که از روش اکستروژن استفاده می‌کند و نیاز به یک گیربکس برای تحمل بار شعاعی و محوری در لحظه را دارند، بسیار مناسب و کارآمد است.


گیربکس‌ها را نسبت به تبدیل و میزان گشتاور کاری، به أنواع زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  1. گیربکس‌های دو محور
  2.  گیربکس‌های سه محور
  3. گیربکس‌های چهار محور

همچنین انواع چرخ‌دنده‌ها در گیربکس‌های صنعتی را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:

  1.  چرخ‌دنده هلیکال یا ساده
  2. چرخ‌دنده مخروطی
  3. چرخ‌دنده جناغی

روش نصب گیربکس‌های صنعتی

گیربکس‌های صنعتی در قسمت خروجی و ورودی، دارای شفت بوده که جهت نصب به موتور الکتریکی و تجهیز باید روی شاسی نصب شوند. هنگام نصب گیربکس‌های صنعتی، باید به الاین بودن گیربکس‌ها توجه کامل داشت؛ به گونه‌ای که در گیربکس‌های صنعتی برای نصب پولی و تسمه یا چرخ و زنجیر و یا کوپلینگ، باید محورهای شفت کاملا موازی و با فاصله مناسب قرار بگیرند، همچنین بعد از نصب باید غلظت و میزان روغن گیربکس بررسی شود و دمای گیربکس هنگام کار به صورت کامل کنترل شود.

انتخاب یک گیربکس صنعتی مناسب

عوامل مهمی در انتخاب گیربکس‌های صنعتی نقش دارند که این عوامل مهم عبارتند از:

  •  گشتاور و یا توان مورد نیاز
  • نسبت تبدیل محوری و شعاعی بر روی شفت خروجی

علاوه بر این فاکتورها، طریقه نصب موتور، ابعاد، اندازه پ‌جانمایی، ساعات کاری در طول روز و…، عواملی هستند که در انتخاب گیربکس‌های صنعتی مناسب، می‌توانند حائز اهمیت باشند و باید در‌ نظر گرفته شود.

مزایا و معایب گیربکس صنعتی

گیربکس‌های صنعتی با وجود شفت ورودی، قابلیت کوپل به همراه چرخ زنجیر، پولی و تسمه، و انواع الکتروموتورها و هیدروموتور را داراست، همچنین در برخی از گیربکس‌های صنعتی، قابلیت اتصال الکتروموتور کمکی وجود داشته که همین امر، انجام تعمیرات در خط را برای کاربر فراهم می‌آورد. همچنین از مزایای استفاده از گیربکس‌های صنعتی می‌توان به دوام، محکم بودن و قابلیت استفاده در کارهای سنگین نیز اشاره مستقیم داشت.

دستگاه بسته‌بندی
دستگاه‌های بسته‌بندی را به طور خلاصه، می‌توان به دو دسته پنوماتیک و الکترومکانیک تقسیم بندی کرد. دستگاه بسته‌بندی پنوماتیک، به علت استفاده از برق شهری و ابعاد کوچک‌تر، نسبت به نمونه‌های الکترومکانیک در مصارف صنعتی و خانگی استفاده می‌شود.
دستگاه بسته‌بندی الکترومکانیک با توجه به نیاز آن، به برق صنعتی بیشتر در حوزه‌های کارخانه‌ها و صنعت قابل بهره‌گیری است. دستگاه‌هایی که از این تکنولوژی استفاده می‌کنند، از الکتروموتور‌ها و گیربکس‌ها استفاده می‌کنند. در طراحی و ساخت دستگاه بسته‌بندی الکترومکانیک، از گیربکس مکعبی، گیربکس حلزونی و گیربکس خورشیدی می‌توان استفاده نمود، که این انتخاب به سفارش مورد نظر و همچنین قیمت نهایی دستگاه نیز وابسته است.

گیربکس دستگاه بسته‌بندی

گیربکس مکعبی‌در ساخت‌ دستگاه‌های کوچک استفاده می‌شود. این نوع از گیربکس مزایای فراوانی دارد که عبارت‌اند از:

  1. فضای کمی اشغال می کنند.
  2.  حالت های نصب متنوع
  3.  صدای پایین
  4. به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی

گیربکس حلزونی دستگاه بسته‌بندی

در کاربردهای نیمه صنعتی، که دستگاه‌های کوچک پاسخگوی نیاز کاری نیست، گیربکس حلزونی می‌تواند بهترین گزینه باشد. این نوع از گیربکس به آسانی در بازار یافت شده و در کنار قیمت مناسب، تعمیر و نگهداری آسانی نیز دارد. اما در دورهای بالاتر از RPM1500 نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد و بازده تقریباً پایین ( تا حدود 65%) و دمای کار بالا از معایب این نوع گیربکس می‌باشد.

دستگاه بسته‌بندی اتوماتیک

دستگاه بسته‌بندی اتوماتیک یاAutomatic Packaging Machine، با عملکرد الکترو مکانیک و پنوماتیک تولید شده و در انواع گوناگونی تولید و عرضه می‌شوند. دستگاه پرکن الکترومکانیک اتوماتیک با ۴ کاپه توزین و طول دو متر و پنجاه سانتی‌متر و عرضی در حدود ۲ متر و ارتفاع ۳ متر و ۱۱ سانتی‌متر تولید می‌شود.
این دستگاه بیشتر مناسب کارخانه‌جات پکیجینگ بوده و مخزن آن توسط یک بالابر پر می‌شود. دستگاه پرکن پنوماتیک، به صورت چهار توزین با ارتفاع ۲ متر و ۳۰ سانتیمتر و طول یک متر و سی سانتی‌متر با همان سرعت دستگاه‌های الکترومکانیک کار می‌کند، اما به دلیل شرایط سایز کم‌تر، فقط در فضاهایی مورد استفاده است که محدود‌تر هستند.

کابرد گیربکس دستگاه بسته‌بندی

همانطور که گفته شد، گیربکس‌ها مزایا و محاسن گوناگونی دارند؛ از این ابزار در دستگاه‌های بسته‌بندی‌ اتوماتیک و نیمه‌اتوماتیک استفاده‌های زیادی می‌شود. گیربکس‌های صنعتی، چه برای دستگاه‌های بسته‌بندی اتوماتیک و چه برای دستگاه‌های بسته‌بندی نیمه اتوماتیک، مفید است. به گونه‌ای که این گیربکس‌ها به دلیل اشغال کردن فضای کم، صدای پایین در حین کار و بالاتر بردن سرعت دستگاه، پروسه بسته‌بندی را تسریع می‌بخشند.
همچنین این دستگاه‌ها، سرعت بالاتری نسبت به نیروی انسانی داشته که همین امر موجب محبوبیت آن‌ها شده؛ که این امر تنها با بهره‌گیری از گیربکس‌ها، امکان‌پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *