معرفی محصولات

تفاوت پمپ طبقاتی عمودی و افقی

فروش انواع طبقاتی عمودی و افقی

پمپ‌های طبقاتی به دو دسته، پمپ‌های طبقاتی عمودی و پمپ‌های طبقاتی افقی تقسیم‌بندی می‌شوند. این نوع پمپ‌ها برای پمپاژ سیال با هد و دبی بالا، مانند مصارف صنعتی، مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر دو مدل پمپ طبقاتی، عملکردی شبیه به هم داشته و در عین حال تفاوت‌هایی نیز با یکدیگر دارند. بنابراین، برای آشنایی بیشتر با این نوع پمپ‌ها، به تعریف مختصری از آن‌ها می‌پردازیم؛ سپس تفاوت‌های آن‌ها را بیان می‌کنیم. در ادامه ما را همراهی کنید.

پمپ طبقاتی چیست؟

پمپ‌های طبقاتی به عنوان پمپ‌های الکتروسانتریفیوژ طبقاتی نیز شناخته می‌شوند. این ‌دسته از پمپ‌ها نمونه‌هایی هستند که در آن سیال به وسیله پروانه‌های چندگانه‌ای که در طبقات مختلف آن‌ها قرار دارند، جابجا می‌شود. این نوع تجهیزات صنعتی به‌ عنوان پمپ‌های چند طبقه و چند پروانه نیز شناخته می‌شوند. از لحاظ ساختار، پمپ‌های طبقاتی به دو نوع افقی و عمودی تقسیم می‌شوند و می‌توانند از جنس استیل یا چدن ساخته شوند.
برای پمپاژ آب با هد ۳۵۰ متر، پروانه پمپ یک طبقه (یا همان سانتریفیوژ تک‌پروانه) با دوران ۷۵۰۰ دور در دقیقه نیاز است. در صورت استفاده از پمپ چند طبقه‌ای به جای یک طبقه، می‌توان در کنار‌ کاهش دور، قطر پروانه‌ها را نیز کاهش داد. انواع پمپ‌های طبقاتی تعدادی پروانه و دیفیوزر دارند که به‌ طور سری بر روی محور اصلی واقع شده‌اند؛ به گونه‌ای که سیال از خروجی پروانه ابتدایی وارد ورودی پروانه ثانویه می‌شود و با این روش می‌توان به فشارهای بالاتری دست پیدا کرد. در نتیجه، فشار کلی پمپ‌های طبقاتی برابر با جمع فشارهای هر طبقه خواهد بود.
پمپ‌های طبقاتی با توان مصرفی کمتر نسبت به الکتروپمپ‌های تک‌ پروانه، با حجم مشخص سیال را به ارتفاع مطلوب می‌رسانند. ارتفاع این پمپ‌ها بسته به نوع افقی یا عمودی بودن، هد و دبی مورد نیاز و ویژگی‌های دیگر متفاوت است. علاوه بر این، پمپ‌های طبقاتی عمودی در شرایط یکسان هد و دبی، فضای کمتری را اشغال کرده و باعث تولید صدای کمتر می‌شوند.

پمپ طبقاتی عمودی

پمپ‌های آب طبقاتی عمودی با یک پروانه (ایمپلر) که توانایی ایجاد فشار تفاضلی بیش از 150 psid بین مکش و تخلیه را داشته باشند، از نظر طراحی و ساخت سخت و هزینه ‌بر هستند. روش مقرون به‌صرفه‌تر برای ایجاد فشارهای بالا با یک پمپ آب سانتریفیوژی استفاده از پروانه‌های چندگانه روی یک شفت معمولی با همان کاسه پمپ است. در این روش، کانال‌های درونی کاسه پمپ، مسیر تخلیه یکی از پروانه‌ها و مکش پروانه‌های بعدی را فراهم می‌کنند. آب از بالا، سمت چپ وارد شده و از چهار پروانه رد می‌شود. سپس از حلقه بیرونی خارج شده و باعث تخلیه یکی از پروانه‌ها به سمت مکش پروانه دیگر خواهد شد.
طبقه دستگاه به‌ عنوان بخش اصلی پمپ آب سانتریفیوژی دارای یک پروانه و مواد تشکیل دهنده همراه آن است. بیشتر پمپ‌های آب سانتریفیوژی تک‌ طبقه‌ای فقط یک پروانه دارند. اما پمپ‌های آبی که هفت پروانه یک کاسه دارند، بنام پمپ آب هفت‌طبقه‌ای شناخته می‌شوند.
از این دسته از پمپ‌ها در مواردی مانند تصفیه کامل و توزیع آب، خدمات گوناگون ساختمانی برای نگهداری فشار، بوسترها و تغذیه آب دیگ‌های بخار، موارد صنعتی شستشوی ماشین‌آلات تخصصی، بالا بردن فشار منابع آب، فعالیت‌های گوناون شیمیایی مانند انتقال آب، پایین آوردن دمای منابع آب و خدمات عمومی و نهایتاً باغبانی استفاده می‌شود.

پمپ طبقاتی عمودی

این سری پمپ‌ها دارای بدنه چند تیکه هستند و اجزای آنان به‌ صورت بین مرحله‌ای قرار می‌گیرند. بخش چرخان این دسته از پمپ‌ها، بین محفظه یاتاقان‌ها قرار داشته که باعث می‌شود پمپ طبقاتی افقی برای ایجاد فشارهای بالا به طور متعادل عمل کند. همچنین مدل افقی نسبت به مدل عمودی دارای آبدهی بیشتر و نرخ جریان آب بالاتری می‌باشد.
این نوع پمپ‌ها در مواردی مانند تغذیه دیگ‌های بخار، دوش آب، اسپری و افشانه‌ها، تقویت فشار، برف‌ پاک کردن، تمیزکننده‌های فشار قوی و آبگیری معدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساختار پمپ‌های طبقاتی چگونه است؟

پمپ‌های طبقاتی دارای یک محور واحد بوده که به عنوان محور اصلی عمل می‌کند. این محور، پروانه‌، کاسه‌ و دیفیوزرهایی را در یک محور مشترک قرار می‌دهد. سیال وارد پروانه و دیفیوزر پمپ شده و با این امر، فشار افزایش می‌یابد. در حین جلو رفتن سیال و ورود به پروانه‌ها به طول مستقیم، فشار سیال نیز بالاتر رفته و نتیجتاً سیال به سمت خروجی پمپ هدایت می‌گردد. در این عملیات، دبی سیال پمپ ثابت باقی می‌ماند و تغییری نمی‌کند. همچنین دور الکتروموتور در پمپ طبقاتی ثابت باقی می‌ماند و تغییری ندارد.

مشخصات اصلی پمپ‌های طبقاتی عمودی و افقی

پمپ‌های طبقاتی دارای ویژگی‌ها و مشخصات مختلفی هستند. از جمله مزایای این نوع پمپ‌ها افزایش فشار حاصل از عملکرد پمپ، کم‌جا و کم‌صدا بودن می‌باشد. با این حال، لازم است تا در نظر داشته باشیم که دوره تعمیر و نگهداری این پمپ‌ها پایین بوده و به همین دلیل لازم است تا به طور مرتب چک شوند. همچنین، لازم است تا از ورود سیال حاوی ذرات معلق درون دستگاه جلوگیری شود، زیرا می‌تواند به طور جدی به دستگاه آسیب وارد کند. همچنین، نباید اجازه داد که پمپ‌های صنعتی خشک و بدون سیال عمل کنند.
مشخصات فنی پمپ‌های طبقاتی شامل موارد زیر است:

  •  فشار کارکرد تا ۳۰ بار
  •  دارای دبی بالا ۵۰ متر مکعب بر ساعت
  •  دارای توان مصرفی تا ۵۵ کیلووات
  •  دارای سایز ورودی و خروجی از ۱ اینچ تا ۳ اینچ
  •  دارای بدنه پمپ از جنس استیل و چدن
  •  پروانه پمپ این دستگاه از استیل و چدن است.
  •  شافت پمپ از جنس استیل می‌باشد
  •  دارای دیفیوزرهایی جهت هدایت جریان شعاعی
  •  دارای پایه استیل و چدن

اصلی‌ترین تفاوت‌های پمپ طبقاتی عمودی و افقی در چیست؟

دو پمپ طبقاتی افقی و عمودی دارای تفاوت‌هایی هستند که به صورت زیر تعریف می‌شوند:

  1. پمپ عمودی به صورت ایستاده قرار می‌گیرد که باعث متعادل بودن آن نسبت به پمپ افقی می‌شود.
  2.  پمپ طبقاتی عمودی نسبت به افقی دارای سر و صدای کمتری است.
  3.  پمپ عمودی پمپاژ یکنواخت‌تری از آب را انجام می‌دهد که به دلیل قرارگیری پروانه‌ها در مدل عمودی است.
  4.  پمپ عمودی قابلیت نصب موازی را دارد که باعث افزایش فشار تولیدی آن نسبت به افقی می‌شود.
  5.  پمپ عمودی نسبت به افقی فضای کمتری را اشغال می‌کند، بنابراین برای فضاهای کوچک‌تر گزینه مناسب‌تری خواهد بود.
  6.  استهلاک پمپ عمودی حین کار کمتر از افقی است.
  7.  در پمپ طبقاتی عمودی شافت نیز عمودی قرار دارد، در حالی که در پمپ افقی شافت افقی است.

جمع بندی

همانطور که در متن بالا گفته شد، پمپ‌های طبقاتی افقی و عمودی در بسیاری از انواع صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. از نمونه از این دست پمپ‌ها دارای ویژگی‌ها و مزایای مختص به خود می‌باشند؛ همین امر نیز سبب می‌شود تا شما بتوانید با بررسی ویژگی‌های گوناگون برترین نمونه را باتوجه به شرایط مورد نظر خود انتخاب کنید.

سوالات متداول

  • پمپ طبقاتی عمودی کاربردی‌تر است یا افقی؟

پمپ طبقاتی عمودی کاربردی‌تر است زیرا دارای ویژگی‌های بهتری نظیر تعادل بهتر حین کار، سر و صدای کمتر، پمپاژ یکنواخت‌تر، امکان نصب موازی و استهلاک کمتر می‌باشد.

  • کدام نمونه از پمپ طبقاتی مناسب صنعت می‌باشد؟

نمونه‌های پمپ طبقاتی عمودی برای صنعت مناسب‌تر هستند، زیرا دارای ویژگی‌هایی مانند قابلیت نصب موازی و کم‌ حجم بودن می‌باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *