0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بزرگ‌ترین ایراد گیربکس‌های صنعتی در کاربردهای پزشکی

دسته بندی :تعمیر و نگهداری ۲۶ آذر ۱۴۰۱ معصومه سلیمی 553
گیربکس صنعتی

امروزه گیربکس‌های صنعتی نقش‌های متفاوتی را به طور مستقیم و غیرمستقیم ایفا می‌کنند. این گیربکس‌ها در حوزه‌های مختلف صنعت کاربرد‌های فراوانی دارند. همانطور که می‌دانید، موتور‌های الکتریکی معمولاً سرعت چرخش بالا و قدرت پایینی دارند. این خاصیت موتور‌های الکتریکی می‌تواند در خیلی از موارد، نیازهای مصرف‌کنندگان را رفع نماید، ولی در برخی از کاربرد‌ها، ممکن است قدرت بالاتر و چرخش با سرعت پایین‌تری مورد نیاز باشد، که در این مواقع نمی‌توان از موتور‌های الکتریکی بهره گرفت.
همانگونه که گفته شد، گیربکس‌های صنعتی در زمینه‌های مختلفی، بسیار پرکاربرد هستند، اما مهم‌ترین مسئله آن است که در کنار کاربرد فراوان، باید به ایرادات احتمالی این گیربکس‌ها نیز توجه کامل داشت؛ به عنوان مثال، بزرگ‌ترین ایراد یک گیربکس‌ صنعتی در حوزه پزشکی، صدای نامناسب و همچنین اندازه گیربکس است.

گیربکس صنعتی چیست؟

گیربکس صنعتی، درواقع خود یک نوع ماشین صنعتی است که وظیفه انتقال نیروی موتور و تنظیم سرعت و شدت نیرو را به عهده دارد، گاهی نیز ممکن است که جهت نیرو را تغییر بدهد. به عنوان نمونه، ممکن است که نیروی رفت و برگشتی تولیدی موتور، توسط گیربکس به نیروی دورانی تبدیل شود.
بر اساس همین تنوع در عملکرد، در صنعت، شاهد انواع مختلفی از گیربکس‌های صنعتی هستیم. به همین ترتیب، کاربرد گیربکس ممکن است که، افزایش نیروی موتور، کاهش یا افزایش سرعت موتور و حتی تغییر جهت نیروی موتور باشد.

انواع گیربکس‌های صنعتی

گیربکس‌های صنعتی به چند دسته متفاوت تقسیم می‌شوند؛ از همین رو کاربرد این گیربکس‌ها نیز می‌تواند متفاوت باشد. مهم‌ترین تقسیم‌بندی گیربکس‌های صنعتی عبارت‌اند از:

  1. گیربکس‌های کاهنده
  2. گیربکس‌های فزاینده
  3. گیربکس خورشیدی
  4. گیربکس شافت موازی
  5. گیربمس نود درجه
  6. گیربکس دو محور
  7. گیربکس سه محور
  8. گیربکس چهار محور

البته مواردی که گفته شد، تنها بخشی از چندین دسته‌بندی گیربکس‌های صنعتی است. این ماشین‌های حیاتی و مهم، گاهی بر اساس نوع نیاز مصرف‌کننده و سفارش آن‌ها، به دو صورت جدا یا همچنین پک با موتور، تولید و عرضه می‌شوند. انتخاب انواع گیربکس‌های صنعتی باتوجه به نوع کاربرد گیربکس صنعتی، پس از انجام محاسباتی دقیق توسط‌ کارشناسان و مهندسان مکانیک انجام می‌شود. در اصل، نسبت تبدیل، قدرت خروجی، نوع تبدیل و موارد دیگر که مورد نیاز است، باید محاسبه و بررسی شود و سپس گیربکس مناسب انتخاب شود.

گیربکس‌های کاهنده

این نوع از گیربکس‌ها معمولاً بین متحرکت و محرک، (موتور و جسم متحرک)، قرار گرفته و گشتاور مورد نیاز را تولید می‌کنند. نکته قابل توجه آن است که، گیربکس‌های کاهنده همان‌طور که از نامشان پیداست، سرعت دور موتور را کاهش داده و گشتاور خروجی را افزایش می‌دهند.
درواقع نسبت کاهش دور و افزایش گشتاور در آن‌ها، به صورت معکوس است. این بدان معناست که، هرچقدر سرعت دور‌ موتور کاهش پیدا می‌کند، میزان گشتاور افزایش می‌یابد. گیربکس‌های هلیکال، گیربکس‌های آویز، گیربکس‌های‌کراینویل پینیون از انواع گیربکس‌های کاهنده هستند.

گیربکس‌های فزآینده

این نوع گیربکس‌ها، عملکردی کاملاً برعکس گیربکس‌های‌ کاهنده دارند و در صنایع بزرگ مانند صنایع پالایشی که به سرعت دور موتور بیشتری نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرند. تعدادی از گیربکس‌های خورشیدی نیز، از انواع گیربکس‌های فزاینده هستند.

گیربکس‌های حلزونی

این گیربکس‌ از یک ماردون فولادی سخت‌کاری و پیوسته شده در کنار یک چرخ‌دنده حلزونی برنزی ریخته‌گری شده بزرگ، تشکیل می‌شود. این نوع گیربکس در سیستم‌های بالابر و آسانسور‌ها، کانوایر‌ها، دمنده‌ها، هواکش‌ها. دیزل‌های ژنراتورها و سیستم‌های انتقال مواد در ابعاد کوچک، مورد بهره‌وری قرار می‌گیرد.


این نوع گیربکس‌ها، قابلیت نصب ساده‌تری دارند و به دلیل استهلاک بالاتر، در صنایعی مثل، فولاد و سیمان کاربرد چندانی ندارند. گیربکس‌های حلزونی، در اشکال پایه‌دار، فلنج‌دار و هالو شافت با پوسته چدن یا آلومینیوم ساخته می‌شوند.

گیربکس هلیکال

این نوع از گیربکس‌ها که شافت مستقیم و هم‌محور هم نامیده می‌شوند، از تعدادی چرخ‌دنده با ساختار مارپیچ تشکیل شده‌اند. چرخ‌دنده‌ها در جهت پروفیل‌های غیرمستقیم و مورب، نسبت به امتداد شافت گیربکس‌ها، نیروی موتور را بر حسب ساختار هلیکال با جنبش یک نقطه در طول کل سطح دنده‌ها انتقال می‌دهند.
کاربرد‌ این نوع گیربکس در صنایع مختلف به دلیل ابعاد کوچک‌تر و بازده خوب بسیار گشترده است. گیربکس‌های هلیکال، با کاهش میزان سرعت دورهای موتور، گشتاور خروجی را بالا می‌برد. به دلیل نوع طراحی چرخ‌دنده‌ این نوع گیربکس، میزان صدایی که این نوع گیربکس تولید می‌کند، بسیار کمتر از انواع دیگر است. اگر به جای چرخ‌دنده مارپیچ، از چرخ‌دنده صاف استفاده می‌شد، میزان صدای تولیدی گیربکس، چند برابر بود.
گیربکس‌های هلیکال خود به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند که عبارت‌اند از:

  1. مخروطی
  2. مورب
  3. درون خطی

این نوع گیربکس، برای کاربرد‌های سنگین مانند، معدن، نقل‌وانتقال، بالابرهای ساختمانی و ساخت مخازن به کار گرفته می‌شود.

گیربکس خورشیدی (سیاره‌ای)

گیربکس خورشیدی، در هر دو نوع، کاهنده یا فزاینده، ساخته می‌شود. به همین دلیل این نوع گیربکس از انواع گیربکس‌های صنعتی، بیش از باقی گیربکس‌ها، کاربرد دارد. راندمان بالای گیربکس‌های خورشیدی یا گیربکس‌های سیاره‌ای و توانایی ایجاد قدرت بالا در فضایی محدود نیز از دیگر دلایل محبوبیت آن محسوب می‌شود.
کم کردن سرعت رولر در پرینتر‌ها و ماشین بسته‌بندی محصولات قابل بازیافت و تجدید پذیر، دو مثال بارز از کاربردهای گیربکس‌های خورشیدی است. این نوع گیربکس در نسخه‌های تک استیج، چند استیج، پایه‌دار، فلنج‌دار و شافت‌دار تولید می‌شود. همین‌ تنوع باعث شده است تا امکان استفاده از آن در فضاهای مختلف به وجود‌آمده و کارایی‌اش افزایش پیدا کند؛ از همین رو‌ برای استفاده در صنایع پزشکی یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها خواهد بود.

گیربکس کراینویل پینیون

این نوع از گیربکس از انواع گوناگون گیربکس‌‌های صنعتی، با کنار هم قرار گرفتن دو چرخ‌دنده انتقال گشتاوری حدود ۹۰ درجه و چند چرخ‌دنده هلیکال درست می‌شود. صدای آن کمتر از گیربکس‌های هلیکال است و‌البته گشتاور خروجی بیشتری نیز تولید می‌کند. گیربکس‌های کراینویل پینیون، به منظور انتقال قدرت در سیستم‌ها و ماشین‌هایی با محور‌های متعامد و غیرمتعامد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد گیربکس صنعتی در پزشکی

همانطور که گفته شد، گیربکس‌های صنعتی، کاربرد‌های فرا‌وانی در زمینه‌های مختلف دارند. یکی از مهم‌ترین ایرادات گیربکس‌های صنعتی، صدای بلند گیربکس‌ها است. صدای بلند گیربکس‌های صنعتی ممکن است کاربرد آن‌ها را کمی با مشکل مواجه کند؛ چراکه در این صنعت، مهم‌ترین مسئله رفاه حال بیمار و پزشک است.
یکی دیگر از ایرادات گیربکس‌های صنعتی در صنایع پزشکی، اندازه و فضایی است که توسط گیربکس اشغال می‌شود. تجهیزات پزشکی معمولاً در اندازه‌های بسیار کوچکی تولید می‌شوند، بزرگ بودن گیربکس‌های صنعتی، ممکن است مشکل‌ساز باشد. از همین رو یکی از چالش‌هایی که متخصصین در زمینه گیربکس صنعتی‌ با آن روبه‌رو‌ هستند، صدا و اندازه گیربکس است، که همین دو مسئله باعث محبوبیت کمتر این ابزار‌ها، در صنعت پزشکی، شده است.

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: